Покана за дискусия: Земята наш общ дом

12 Април 2017 Прочетена 980
Покана за дискусия: Земята наш общ дом

 

 

Публична лекция на тема „Земята - наш общ дом“ ще бъде порведена на 18 април в Исторически музей – Ботевград. Събитието е част от планираните мероприятия по повод Деня на земята и се провежда под патронажа на Кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.

„Повдигаме за пореден път темата за природата и за това какво ни дава тя. Лесно е в забързаното ежедневие да я приемем за даденост и затова искаме да провокираме дискуся. Природата е наш дом – дава ни въздуха, водата, а освен това е и ресурс за развиване на туризма“, коментира Десислава Алексова , преподавател в МВБУ и организатор на дискусията.

Кои са защитените територии в Ботевград и как да ги опазваме по-добре, как да се грижим за горите и как да опазваме водите са сред темите на дискусията. Предвидени са кратки презентации в три модула и време за свободна дискусия.

Програма на събитието:

11:00 ПРИРОДНИ РЕСУРСИ И ТУРИЗЪМ

Лектор: гл. ас. д-р Десислава Алексова,  МВБУ

11:20 ОПАЗВАНЕ НА ГОРИТЕ

Лектор: инж. Зорница Стратиева, Асоциация на парковете в България

11:40 ОПАЗВАНЕ НА ВОДИТЕ

Лектор: Андрей Ковачев, Сдружение за дива природа „Балкани”

12:00 СВОБОДНА ДИСКУСИЯ

Организаторите коментираха още, че община Ботевград има потенциал за развиване на туризма и тази област е по-скоро неглижирана досега.

Дискусията е отворена всички заинтересовани граждани, ученици, студенти, медии, местни организации и институции и ще се проведе на 18 април 2017 г. от 11.00 ч. в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград.

Вход: свободен

 


Назад

Последни обяви

Prev Next