Ботевград отбелязва 110 години от обявяването Независимостта на България

18 Септември 2018 Прочетена 198
Ботевград отбелязва 110 години от обявяването Независимостта на България

На 22-ри септември се навършват 110 години от обявяването на Независимостта на България. Община Ботевград ще отбележи годишнината с тържествена програма.

Тя ще започне в 10:00 часа пред Исторически музей – Ботевград, където самият цар Фердинанд I ще връчва на гостите и жителите на града Манифеста, с който официално родината ни е обявена за независима държава.

Празничното шествие към площад „Незнаен воин“, където ще се състои официалната част, ще тръгне в 10:30 часа от сградата на общинска администрация и ще премине по площад „Саранск“ и бул. България.

Церемонията ще започне с тържествено слово и традиционен прочит на Манифеста, превърнал се в символ на независима България, и ще продължи с поднасяне на венци и цветя на Паметника на незнайния воин.

В 11:00 часа програмата продължава пред Исторически музей – Ботевград с концерт под наслов „Независими“ на Общински духов оркестър – Ботевград и талантливите ни съграждани Любомира Вушева, Петя Димитрова и Марин Христе.

                                                                                                                                                                        Припомняме, че във връзка с празничното шествие и отбелязването на „Европейска седмица на мобилността“, участъкът на бул. „България“ от площад „Саранск“ до кръстовището с ул. „Стамен Панчев“, ще бъде затворен за моторни превозни средства от 10:30 ч. до 12:30 ч.

 

* Записване на венци и цветя в сградата на общинска администрация от 09:50ч. до 10:20ч.

 

 


Назад

Последни новини

Prev Next