Два дни „Приключенски многобой - Ботевград 2018“! Събитието дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“

08 Юни 2018 Прочетена 287
Два дни „Приключенски многобой - Ботевград 2018“! Събитието дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“

Започнаха записванията за състезателната част на Многобоя

 

Изненадите за участниците в „Приключенски многобой – Ботевград 2018“ не спират!

Иновативното събитие, което бе предвидено да се проведе на 9 юни (събота) на крепост Боженишки Урвич, с. Боженица, Община Ботевград, всъщност ще продължи и на 10-ти. Това обяви ексклузивно кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов:

„Получихме много добри отзиви от хората, присъствали на миналогодишното издание и се надявам, че тази година ще се радваме на още по-голям интерес към събитието. Успяхме да покажем, че действително предлагаме нещо ново, нетрадиционно и непознато за нашия район. Затова и тази година решихме не само да включим още интересни активности в програмата, но и да предложим по-разширен вариант на мероприятието, превръщайки го в двудневно събитие!“

По програма състезателната част от Многобоя ще се проведе на Крепост Боженишки Урвич на 9 юни (събота). Всички ентусиасти, които желаят да се запишат за участие, вече могат да го направят на адрес: https://goo.gl/forms/0LisEvsa6GrWuv5y1

Припомняме, че осмелилите се да се включат в приключенската игра-загадка, ще имат възможността да изпитат редица екстремни изживявания, като: скално катерене и спускане по скални отвеси, проникване в пещера, задачи с ориентиране и логика, умения за стрелба с лък, екстремно спускане по въжен тролей и други.

Съботният ден ще предложи на състезатели и посетители и редица арт активности и предизвикателства, на намиращата се в подножието на крепостта „Урвишка поляна“. Сред тях са: музикални изненади, тимбилдинг игри, конна езда и въжена градина. Ще бъде обособена и арт работилница на открито, включваща български занаяти като: керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Освен заредени с много положителни емоции, петима късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък – ваучер за моторен полет с паратрайк!

Водещ на събитието отново ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.

На 10 юни (неделя) крепостта и Урвишка поляна ще посрещнат деца от училищата в Община Ботевград, за които също са предвидени атрактивни игри и развлечения. „Целта ни е да им покажем един различен начин да се забавляват в отбор, да ги върнем към природата, да ги подтикнем към  активности на открито и да увеличим желанието им към подобряване на физическата им форма“, сподели Владимир Ангелков, организатор на Многобоя.

„Всички приключенски въжени атракции и предизвикателства ще са напълно обезопасени за участниците и ще са изпълнени под ръководството на инструктори в контролирана среда. Ще се радваме да споделим екстремно-приключенските преживявания с дошлите на събитието. Втория ден ще го подарим на децата от Община Ботевград“ , каза Яни Макулев, председател на Клуб „Хеликтит“ и съорганизатор на проявата.

Втората голяма изненада за любителите на природата и екстремните предизвикателства е, че „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“ дава официален старт на „Приключенски Екстрийм Тур“, който в рамките на два месеца ще премине през градовете Ботевград, София, Мездра и Своге. Турът се провежда за първа година и включва поредица от отворени събития, предназначени за жители и гости на участващите Общини. Мероприятията имат за цел да заинтригуват обществото с приключенско-екстремните предизвикателства, подготвени за участниците и едновременно с това да направят Общините разпознаваеми дестинации за туризъм.

В календара на Приключенски Екстрийм Тур за 2018-та влизат общо 4 събития:

·         Приключенски многобой – Ботевград 2018

Дата: 9-10 юни, локация: крепост „Боженишки Урвич“, с. Боженица, Ботевград, Софийска област

·         Приключенски многобой – Мездра 2018

Дата: 1 юли, локация: Археологически комплекс „Калето“, Мездра

·         NetWorkMe 2018 – Фестивал на алтернативния спорт и комуникации

Дата: 6-7 юли, локация: езерото в Дружба, София

·         Екстрийм Арт – Своге 2018

Дата: 21 юли, локация: Вазова Екопътека, Своге

 

За повече любопитна информация и подробности около предстоящите мероприятия следете Фейсбук страниците: „Приключенски Многобой“: www.facebook.com/AdventureRacingBG, „Приключенски Екстрийм Тур“: www.facebook.com/AdventurousExtremeTour и „Екстрийм Арт Своге“: www.facebook.com/ExtremeArtSvogeFest

 

За информация и за записвания за „Приключенски Многобой – Ботевград 2018“ следете събитието: www.facebook.com/events/1819173798386660.

 

Организатор на “Приключенски многобой – Ботевград 2018” е Уайлдан ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Община Ботевград и с любезното съдействие на пещерен Клуб Хеликтит. Медийни партньори са Espresso News и Ranica.bg. Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

Видео покана за „Приключенски многобой – Ботевград 2018“: https://www.youtube.com/watch?v=t5B7ZW6KuDg

****

Повече за Приключенски Многобой:

Първото издание на събитието Приключенски Многобой – Ботевград 2017 се проведе през октомври 2017 на средновековната крепост „Боженишки Урвич”, намираща се над с. Боженица, Община Ботевград, Софийска област. В многобоя взеха участие 11 отбора, с общо 100 състезателя! Основната цел на събитието е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на Община Ботевград, и по-специално децата, към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата и културната история на района, възможностите за отдих и туризъм.

Галерия снимкиНазад