ФК Козаро възражда аматьорския футбол в село Скравена

05 Февруари 2019 Прочетена 482
ФК Козаро възражда аматьорския футбол в село Скравена

          Преди по-малко от година – на 25 юни 2018 г. в село Скравена бе създаден футболен клуб Козаро. Идеята на отбора е да възроди аматьорския футбол в село Скравена и община Ботевград.

Към днешна дата тимът има картотекирани 29 играчи, които участват в Областна група София Запад и Аматьорска футболна лига - Ботевград. Те се състезават под ръководството на бившия дългогодишен футболист на ФК Балкан – Цветан Барбушев. В домакинските мачове отборът защитава оранжево-черни цветове, а при гостуванията – бяло и черно.

Независимо, че съществува по-малко от година, отборът бързо набира популярност сред футболните фенове в общината и при домакинските срещи се радва на все по-голяма подкрепа. 

Към момента домакинските мачове от първенството се играят на помощното игрище на ПФК Балкан 1929 – „Герена“. С изграждането на новото изкуствено игрище в училището в село Скравена ще бъдат създадени условия за развитие и на детско-юношеска школа, а след предвиденото изграждане и на стадион в селото, през следващия сезон тя ще бъде включена в първенствата на окръга.

След края на есенното класиране ФК Козаро заема трето място в ОГ София – Запад с актив от 5 победи, 1 равенство и 3 загуби. Във временното класиране на Аматьорска футболна лига -  Ботевград скравенци са на второ място с актив от 7 победи и 1 равенство.

Със съдействието на  община Ботевград и с огромното желание и амбиция от страна на местните клубове се създават подходящи условия за възраждане развитието на футбола сред подрастващото поколение.

Новосъздадените футболни клубове в селата Скравена и Трудовец са достоен пример за ентусиазма и желанието за развитие на спорта в общината.

 


Назад

Последни новини

Prev Next