Кметът Иван Гавалюгов направи „първа копка“ на новата производствена сграда на „Сенсата Технолоджис“

30 Януари 2019 Прочетена 259
Кметът Иван Гавалюгов направи „първа копка“ на новата производствена сграда на „Сенсата Технолоджис“

          На официална церемония в гр. Ботевград бе направена „първа копка“ на нова производствена сграда и скалдова площ на „Сенсата Технолоджис“. Домакин на събитието бе Томи Вер Елст, управляващ директор „Сенсата Технолоджис“ България. Официални гости на събитието бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, заместник-кметът Борис Борисов и главният архитект Георги Джотолов, представители на фирмите проектанти и изпълнители на проекта, както и десетки служители на компанията.

Новата сграда е с обща разгърната застроена площ от 4 300 кв.м. и е проектирана да предлага високо ниво на строителство и енергийна ефективност. Инвестицията в строителството и производствено оборудване възлиза на 27 млн. щатски долари. С новото производствено разширение, “Сенсата Технолоджис” планира откриване на 300 нови работни места в Ботевград. 

В допълнение, за строителството на новата сграда ще бъдат използвани иновативни елементи за намаляване въздействието върху околната среда. 

„Сенсата Технолоджис“ се гордее с новите инвестиции, откритите работни места и възможности, които създава в населените места, в които компанията оперира в България. В Ботевград, компанията е известна с визионерския си инвестиционен подход, многогодишно партньорство и инициативи с цел постигане дългосрочна полза за града и неговите граждани,“ каза Томи Вер Елст в своето обръщение при откриване на събитието.

 

„Бих искал специално да благодаря на кмета на Община Ботевград г-н Гавалюгов и неговия екип за изключителната подкрепа и сътрудничество. С разширението на своите производствените и складови площи на територията на общината, „Сенсата“ ще продължи да бъде най-големият работодател в аутомотив индустрията и предпочитан партньор в България“, допълни г-н Вер Елст.

 


Назад