Най – вълнуващият ден за децата, участници във „Весело лято в града“

24 Юли 2018 Прочетена 538
Най – вълнуващият ден за децата, участници във „Весело лято в града“

Шестият ден от инициативата „Весело лято – Ботевград 2018“ беше определен от децата като „номер едно“.

С екскурзия до Килийното училище в село Боженица и много игри на „Урвишка поляна“ премина времето от 10:00 часа до 14:00 часа на 19-ти юли.

В класната стая на Килийното училище уредникът от Исторически музей Ботевград разказа на децата как е протичал учебният процес в миналото. Малките участници видяха и прародителя на черната дъска – пясъчната, което истински ги впечатли. На децата беше разказано за алтернативните методи на наказания, които някога даскалите са прилагали върху провинилите се ученици. Тази информация предизвика много доволни усмивки, че съвременното училище не се прилагат тези методи на възпитание.

На „Урвишка поляна“ организаторите бяха подготвили истинско забавление за всички. Под звуците на популярна за децата музика малък господин възхити с танцовите си умения всички присъстващи. Народни танци, макарена, автентични игри като „Кральо – портальо“, „Замразяванка“ и дама спечелиха одобрението на младото поколение. Обяд на открито беше подсигурен за всички участници.

След завръщането си една от малките екскурзиантки сподели пред майка си „Това беше най – готиният ден в живота ми“.

Забавленията продължават днес от 17:30 часа с партито „Пей, танцувай и играй с дискотеката ни по-по-най“ на площад „Саранск“ в Ботевград.

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next