Община Ботевград и Исторически музей - Ботевград за първи път взеха участие в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2018"

16 Февруари 2018 Прочетена 1075
Община Ботевград и Исторически музей - Ботевград за първи път взеха участие в Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2018"

Община Ботевград и Историческият музей разполагаха със самостоятелна изложбена площ на щанда на Министерство на туризма. В съпътстващата програма те участваха с презентация на тема "Ботевград - приключение на кръстопът", в която акцентите бяха върху възможностите за приключенски туризъм, туристическия потенциал на общината и по-атрактивните събития от културния календар на Община Ботевград за 2018 г.  Презентацията получи много положителни отзиви и предизвика оживена дискусия. В нея взеха участие Мариана Димитрова - туроператор, Георги Пампоров - представител на туристически регион Родопи и асоциация БААТ, Димитър Събев - икономист, журналист и писател, Иван Иванов - председател на УС на Бургаска регионална туристическа камара, Борис Гълъбов - зам.-председател на Българска туристическа камара. За посетителите на презентацията имаше томбола с награда ваучер за езда, предоставен от конна база "Здравец", с. Скравена. Наградата спечели представител на туроператор ТУИ.

По време на презентацията и на щанда на Ботевград беше представен новият туристически портал: http://www.visitbotevgrad.com/

Представянето на Община Ботевград включи и туристическа анимация, в която взеха участие мажоретки от мажоретния състав при читалище “Христо Ботев“  в Ботевград, съпровождани от техният ръководител Иванка Христова. Мими и Здравко от конна база "Здравец" в Скравена бяха аниматори на щанда в ролята на каубои.

Щандът на Ботевград предлагаше рекламни материали и дребни сувенири, представящи инициативата WikiBotevgrad - първият уикиград в България, информация за предстоящи културни, спортни и приключенски събития в общината, за крепостта Боженишки Урвич и общинска база "Урвич", за Исторически музей - Ботевград и др. 

Към щанда на Ботевград проявиха интерес български и чуждестранни посетители, представители на туристически организации, медии, туроператори за входящ туризъм, представители на министерства, включително министъра на туризма Николина Ангелкова, която пое ангажимент за финансиране на брошура, свързана с честванията за Ботев,  кметове на общини, академични преподаватели и др. 

Професионалисти от туристическия бранш насърчиха развитието на общината в посока изграждане и утвърждаване на туристически бранд. От страна на бизнеса имаше сериозна заявка за съвместна работа и остойностяване на иновативните инициативи чрез провеждане на специализирани събития и водене на организирани туристи, които да генерират приходи за местната общност.  

Ваканция СПА Експо е водещото събитие за туристическата индустрия в България. Събирайки на едно място целия туристически пазар, Ваканция СПА Експо дава уникалната възможност за нови контакти, разширяване на мрежата от партньори и клиенти, бизнес срещи с професионалисти от цял свят във всички сектори на туристическия бранш. Всяка година събитието приветства повече от 350  фирми изложители и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия - участници, посетители и гости.

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next