Община Ботевград отново се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

13 Септември 2017 Прочетена 417
Община Ботевград отново се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

 

 

Тази есен Община Ботевград отново се включва в най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. 

Община Ботевград Ви приканва да станете част от доброволците и на 16 септември заедно да покажем, че можем да изчистим замърсените площи, там където живеем. 

Ако Вие сте един от нас - българите, които имаме отношение към опазването на околната среда и вярваме, че България може да бъде чиста - добре дошли! 

Една от най-горещите точки на тазгодишното почистване, от която БТВ ще прави преките си включвания, ще бъде площта около язовир „Бебреш“ и отсечка от 16 км - от двете страни на прохода Арабаконак, от страната на община Ботевград  и от страната на община Горна Малина. 

Доброволците от БТВ, служителите на общинска администрация Ботевград и всички желаещи граждани ще почистят емблематичния път в 140-та, юбилейна година от Освобождението на Ботевград и зимния преход през Балкана на западния отряд на генерал Гурко. Своевременна информация за голямото чистене може да получавате от преките включвания в рамките на кампанията и от емисиите на БТВ новините http://btvnovinite.bg/video/bulgaria/ostavat-chetiri-dni-do-goljamoto-chistene.html .

Жителите на село Врачеш ще почистят пътя Ботевград - Врачеш от чешмите Орловец до Скалата, терена от Маргинската чешма до Литаковския път и от Радовец до манастира „Св. Четиридесет мъченици“. В село Трудовец ще почистят входа на селото и местността Поп Михо. В Скравена това ще са входът на селото, централната улица „Христо Ботев“ и градинката при пенсионерския клуб. Литаково се включва с почистването на братската могила и църквата. В село Новачене служителите от кметството ще чистят района на Мемориален комплекс „Косматица“, колективът на ОУ „Васил Левски“ - училищния двор и площите между р. Рударка и р. Новаченка, колективът от ДГ „Зора“ - двора на градината и зелените площи при автобусна спирка „Атлантик“ на главен път Е79, а собствениците и наематели на фирми и търговски обекти - прилежащите им терени. За село Радотина ще бъде направена оборка на площада и поречието на река Рударка. В село Липница ще бъде почистено пространството около гробищния парк, а в Гурково и Елов дол жителите на селата ще чистят около домовете си.

Можете да се включите в кампанията и като организирате своите близки и приятели в малка инициативна група по почистването. Информация може да откриете на http://daizchistim.bg/kak-da-uchastvash/?how_to=grupa .

Тази година маркирайте участието си на картата на „Да изчистим България заедно” в секцията „Отбележи точка“ на www.daizchistim.bg. Повече за картата може да научите на http://daizchistim.bg/kak-da-uchastvash/?how_to=kartata .

За всички, които заявят своето желание да се включат в кампанията, ще бъдат определени места за почистване според предварително заявен брой доброволци, ще им бъдат раздадени чували и ръкавици. Три камиона и един сметовоз ще са на разположение за извозване на събрания битов отпадък по време на кампанията. Заявки за тази дейност можете да подадете на:

0879496150 - Ангел Ангелов - Директор на ОП БКС

0889691884 - Антоанета Драгневска

0879496145 - Константин Константинов

0878189175 - Йонетка Йончева

 

В почистването ще се включат много от популярните лица на БТВ, както и талисманът на кампанията Зеленко Зеленков, който беше специален гост на мача между Националния баскетболен отбор на България и отбора на Беларус и след победата на нашите момчета пръв призова всички ботевградчани да бъдат съпричастни към инициативата. От БТВ съобщиха, че почистването около язовир „Бебреш“ и отсечката от 16 км от двете страни на Арабаконак е най-голямата по площ зона, почиствана в рамките на цялата история на кампанията.

  *Пунктове за раздаване на чували и ръкавици:

• Централен пункт - сградата на общинската администрация - 09.00 ч.

• Западен пункт - градинката на бул. „България” и ул. „Гурко” - 09.00 ч.

• ЖК „В. Левски” - Стария изток - ул. „Иван Вазов” при ресторант „Олимп” - 09.00 ч., следващо раздаване - 10.00 ч.

• ЖК „В. Левски” - Новият Изток - ул. „Илия Стоянов” - при чешмата срещу кафене „При моряка”- 09.30 ч., следващо раздаване - 10.30 ч.

• ЖК „Саранск” - при тото пункта - ул. „Ал. Батенберг” - 09.00 ч., следващо раздаване - 10.00 ч.

• Източен пункт - общинска болница - бул. „Цар Освободител” ”- 09.30 ч., следващо раздаване - 10.30 ч.

• В кметствата и кметските наместничества - за селата от общината - 09.00 ч.

 


Назад

Последни новини

Prev Next