Община Ботевград успешно се регистрира в проекта за финансиране на свободни интернет точки WiFi4EU на Европейската комисия

20 Март 2018 Прочетена 1305
Община Ботевград успешно се регистрира в проекта за финансиране на свободни интернет точки WiFi4EU на Европейската комисия

 

   Днес в 13:00ч. българският еврокомисар Мария Габриел даде старт на проекта на Европейската комисия за финансиране на свободни интернет точки WiFi4EU на територията на Европейския съюз. Проектът WiFi4EU е предназначен за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза.

   За първия конкурс допустими кандидати са общините и асоциациите от общини. За България е прието разделението на 265 общини. След отваряне на платформата общинските администрации ще имат възможност в рамките на 6-8 седмици да попълнят своя формуляр за кандидатстване по първия конкурс по инициативата WiFi4EU. Възможност за регистрация ще имат и инсталационни компании. В рамките на първия конкурс Европейската комисия ще раздаде първите 1000 ваучера за населени места в целия ЕС. За всяка страна членка се предвижда да бъдат финансирани минимум 15 общини.

   Община Ботевград се регистира успешно в първите минути след отваряне на платформата, като на 15.05.2018г. ще се съревновава с останалите общини в страната за първите 15 ваучера по програмата.


 

 

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next