От 22 март започват Мартенски дни на изкуствата в Ботевград

19 Март 2018 Прочетена 974
От 22 март започват Мартенски дни на изкуствата в Ботевград

За втора поредна година в Ботевград се провежда инициативата „Мартенски дни на изкуствата”. Тя се осъществява съвместно от Община Ботевград, Народно читалище „Христо Ботев 1884”, Дружество „Орханиец” и Дружество на литературните творци „Стамен Панчев”.

Мартенските дни на изкуствата започват на 22 март от 19 часа с юбилеен концерт на Общински духов оркестър „Ботевград” под диригентството на Иванка Савова. Музикалната проява е по повод 50-годишнината на оркестъра. Гост-изпълнители ще бъдат: К. Гайдарски, А. Ангъчев, Н. Стоянов, М. Русева, на рояла - Живко Братанов.

От 18.30 часа на 23 март популярният мим Герасим Дишлиев, който е свързан и с нашия град, ще представи спектакъла „Не на мястото си”. Мястото на събитието е малък салон на читалище „Христо Ботев”. 

На следващия ден, от 13 часа, също в малкия салон на читалище „Христо Ботев”, ще се състои церемонията по награждаване на лауреатите на петото /юбилейно/ издание на Национален литературен конкурс „Стамен Панчев”. Подготвена е компютърна презентация за историята на литературната надпревара. Актьори от младежки театър „Карнавал” /с ръководител Мирослав Йорданов/ при читалище „Христо Ботев” ще изпълнят откъси от наградените творби.

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next