ППМГ "Акад.проф д-р Асен Златаров" - домакин на работна среща по проекта Eразъм+

31 Октомври 2017 Прочетена 644
ППМГ "Акад.проф д-р Асен Златаров" -  домакин на работна среща по проекта Eразъм+

 

 

От 29.10.2017г. до 04.11.2017г. ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград е домакин на работна среща по проект „Доброволчеството като полза – предприемачество“ с партниращи страни Чехия, Италия и Румъния.

 

Ученици и учители  събеседват и представят темите: „Бизнес инкубатор“, „Наръчник на предприемача“ и “ Доброволчество“.

 

Първата среща се състоя на 30.10.2017г. от 9:30 часа в Исторически музей Ботевград.

 

В 14:00 учениците и техните ръководители посетиха Община Ботевград и проведоха среща-разговор с кмета на Общината – г-н Иван Гавалюгов.

 

Останалите срещи ще се проведат в училищната мултимедийна зала.

 

Участниците имат възможност да представят основните характеристики на бизнеса и добрия предприемач, да обменят идеи и да начертаят свои на предстоящ иновационен лагер.

 

По време на престоя си в България партньорите ще могат да разгледат някои от забележителностите на град Ботевград, София и гр. Габрово – градът на първите предприемачи.

 

Работната среща по проекта ще приключи с кръгла маса – „Бизнес пазарът в България и предприемачеството“, която ще се проведе на 3.11.2017г. от 11:00 часа в ППМГ „Акад проф. д-р Асен Златаров“.

 

Чрез работата по проекти учителите и учениците придобиват нови идеи, практически умения за работа в екип и се запознават с иновативни материали за преподаване.

 

Мобилността дава възможност за обмен на идеи и контакти с учители и ученици от други европейски страни, запознаване с други култури и подобряване на езиковата компетентност.

 

 

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next