Започва трета кампания за овладяване популацията на бездомни кучета в община Ботевград

24 Юли 2017 Прочетена 463
Започва трета кампания за овладяване популацията на бездомни кучета  в община Ботевград

 

 

На 24-ти юли /понеделник/ стартира третата поред кампания за овладяване популацията на бездомни кучета в Ботевград. Тя се осъществява от Община Ботевград в сътрудничество с фондация „Четири лапи”. Кампанията ще се проведе от 24-ти до 28-ми юли включително. Освен безстопанствени кучета и котки, екипът на организацията ще извършва кастриране, чипиране и обезпаразитяване и на домашни любимци. Манипулациите са напълно безплатни. Гражданите на общината могат да записват предварително домашните си любимци за манипулации на телефонен номер 0888 002 385, а също така и на телефона на дирекция „Сигурност и обществен ред” – 080020007. Работното време на мобилнита клиника ще бъде от 9 до 18 часа. 

Кампанията по овладяване на популацията на бездомните кучата в Ботевград ще се осъществява под ръководството на д-р Надежда Мечева, която беше ръководител на екипите и в предишните две кампании. Мобилната амбулатория ще бъде разположен на територията на бившата ветеринарна лечебница в Ботевград. Всяко едно животно ще бъде прегледано, след което кастрирано под въздействието на пълна упойка. Животните ще бъдат третирани срещу вътрешни и външни паразити и ваксинирани срещу бяс. След престой от 24-ри часа в мобилната клиника, животните ще бъдат връщани на мястото, на което са били заловени /това се отнася за бездомните животни/.


              По повод зачестилите сигнали, че в Ботевград периодично се докарват кучета от други общини, специалистите от фондация „Четири лапи” призоваха гражданите, ако станат свидетели на такова деяние, да запишат номера на колата, да се опитат да направят снимки или видео, ако имат възможност, и да сигнализират в общината, за да може извършителите да бъдат санкционирани. „Изоставянето, изхвърлянето на животни, се счита за жестокост спрямо тях. Законът за защита на животните забранява такива действия”, подчерта д-р Марина Иванова.

 


Назад

Последни новини

Prev Next