Хилда Казасян с концерт на 9-ти ноември в Ботевград

19 Октомври 2023г. Прочетена 1056
Хилда Казасян с концерт на 9-ти ноември в Ботевград

Концертът „Световното кино в музика“ на Хилда Казасян и Плевенска филхармония, ще бъде представен на 9-ти ноември от 19:00 часа в големия салон на Народно читалище „Христо Ботев 1884“.

След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и беше отличена с приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, проектът продължава с музика от световното кино. Той включва избрани филмови теми от обичани знакови филми, в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов.

Концерт-спектакълът „Световното кино в музиката“ представя музикална програма от филмовите ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, „Приятели“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“), музиката на Джон Уилямс от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и много други.

На сцената освен оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ, ВАСИЛ ПЕТРОВ, ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България:

Христо Йоцов – барабани;

Живко Петров – пиано;

Димитър Карамфилов – контрабас;

Михаил Йосифов – тромпет.

Събитието включва и мултимедия на огромен кино екран над концертния подиум, подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

Цените на билетите за концерта са 15 лв. и 18 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата на читалището.


Назад

Последни новини

Prev Next