Община Ботевград организира дни на забавления за децата по повод Великденските празници

26 Април 2021 Прочетена 417
Община Ботевград организира дни на забавления за децата по повод Великденските празници

По повод Великденските празници Община Ботевград организира забавления за децата в празничните дни – 02.05. и 03.05. 2021 г.

За втора поредна година провеждането на традиционния Великденски събор на Ботевград е невъзможно заради извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19, но тъй като голяма част от ограничителните мерки вече отпаднаха, община Ботевград ще организира забавна програма на открито за най-малките.

На Великден 02.05.2021 г. /неделя/ в Градския парк от 10:30 часа част от състезателите на Баскетболен клуб „Балкан“ (мъже) ще поиграят с всички желаещи деца. За целта ще бъде донесен подвижен баскетболен кош и баскетболистите ще покажат своите умения на малките фенове.

От 11:00 часа отново в парка малчуганите ще могат да се включат в работилничка „Весел Великден“. Персоналът на ЦПЛР Ботевград ще покаже различни техники за рисуване, лепене и декупаж, а малките творци ще изработят различни предмети на великденска тематика.

В деня на събора на Ботевград - 03.05.2021 г., от 08:00 часа в църква „Свето Вознесение Господне“ ще бъде отслужена Архиерейска възкресна света литургия .

В Градския парк от 09:30 часа Общински духов оркестър Ботевград ще зарадва жителите и гостите на града с Великденски концерт, а в 10:30 часа НВПР Ловчански митрополит Гавриил ще отслужи Водосвет за здраве и благополучие. По традиция Дружество „Орханиец“ ще раздаде 30-метров козунак, който Владиката ще освети.

Програмата за децата продължава и в този ден. От 11:00 часа в парка ще посрещнем великденски герои, които ще организират щуро парти „ВЕСЕЛ ВЕЛИКДЕН“ за децата, което ще включва музика, танци, щафетни игри, както и машина за сапунени балони, машина за сняг и мини надуваем замък, подходящ за най – малките!

*Организаторите си запазват правото на промени в програмата при лоши метеорологични условия!

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next