Поздравителен адрес по повод Международния ден на музеите

18 Май 2023г. Прочетена 472
Поздравителен адрес по повод Международния ден на музеите

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПЕТРОВА,

УВАЖАЕМИ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ,

 

Приемете моите поздравления по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните работници, честван за първи път през 1978 г. 

Музеите са специалните места, на които се срещат минало и настояще. Там, където историческата истина е представена чрез факти и експонати, които ни вълнуват, ограмотяват, възхищават и обръщат погледа ни към корена и идентичността – наша или чужда.

Наред с традиционните музеи, излагащи картини, исторически или археологически паметници, съществуват музеи на почти всичко: музей на транспорта, музей на виното, музей на детството и други. Това е може би най – категоричното доказателство за важността на мисията, която изпълняват тези институции в името на опазването на световното и културното наследство.

Видно е, че Вашата работа е необходима за оцеляването на обществото като такова. Безспорно е, че задачата Ви е нелека и среща трудности относно финансиране, кадрови попълнения и специфични умения, необходими за изпълнение на ежедневните задачи.

Бъдете смели и предприемчиви, преодолявайте несгодите и продължавайте да работите и да развивате музейното дело! Пожелавам Ви здраве и несломим дух!

 

ИВАН ГАВАЛЮГОВ,

Кмет на община Ботевград

                               

 

18.05.2023 г.

град Ботевград


Назад

Последни новини

Prev Next