Шесто издание на НФФ „Златни нишки“ – село Трудовец

04 Юни 2024г. Прочетена 324
Шесто издание на НФФ „Златни нишки“ – село Трудовец

На 8-ми юни /събота/ 2024 г. на площада пред Кметство Трудовец ще се състои Шестото издание на Национален фолклорен фестивал „Златни нишки“. Организатори са Община Ботевград, Кметство Трудовец и Народно читалище „Никола Ракитин 1890“ – с. Трудовец.

Програмата ще започне в 10:00 часа с дефилир на участниците. Официалното откриване ще се състои в 10:45 ч., като водещ на фестивала ще бъде Рангел Вангелов.

Фестивалът е с конкурсен характер, а в тазгодишното издание ще се включат над 25 фолклорни танцови и певчески състави от Сърбия, Нови Искър, Пазарджик, Славяново, София, с. Пролеша, Стара Загора и др.

Класирането е в три категории: първа – детски танцови състави – деца до 14 год.; втора – юношески танцови състави – деца над 14 год.; трета – школи и клубове за изучаване на български фолклорни хора – без възрастови ограничения.

Право на участие в раздел „Народни песни“ имат певчески групи за автентичен фолклор и народни хорове, като класирането се извършва в две възрастови групи - до и над 18-годишна възраст.

Участниците в раздел „Танцови изпълнения“ ще бъдат оценявани от жури в състав: Нешка Робева /председател/, доц. д-р Ивайло Иванов и Дилян Галев. Журито, което ще оценява изпълненията на певческите групи, ще бъде в състав: проф. д-р Галя Петрова – Киркова /председател/, Милана Николова и Калин Кирков.


Назад

Последни новини

Prev Next