НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА – ОБЩИНСКИ КРЪГ

23 Март 2023г. Прочетена 756
НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА ВИКТОРИНА  ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА – ОБЩИНСКИ КРЪГ

На 22.03.2023 г. се проведе общинският кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението - „Да запазим децата на пътя“. Домакин на изявата беше ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Ботевград.

Целта на провеждането е изграждане на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

Класирането е отборно. Всеки отбор се състои от  ученици  от 5,6 и 7 клас. Общинското състезание се организира и проведе съвместно от: СБА-Ботевград, РУ на МВР-Ботевград и Община Ботевград.

В състезанието участваха три училищни отбора от три училища на територията на община Ботевград, както следва: ОУ „Никола Йонков Вапцаров“- гр. Ботевград ,ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград и  ОУ „Отец Паисий“-с. Врачеш.

Общинският етап на викторината се проведе в три кръга:

I кръг -  Решаване на тест-листовка, която съдържа общо 20 ситуации и трябва да се реши колективно от отбора за  20 минути.

 II кръг – Викторина- въпроси от  20 въпроса с два отговора - верен и грешен. I

II кръг – Практическо задание:

Тест: Установяване на повреди по велосипед .

Тест: Ситуация за оказване на долекарска помощ – ситуация на пътно-транспортно произшествие с посочени конкретни действия, които трябва да бъдат подредени в правилна последователност на изпълнение.

Сглобяване на 4 пътни знаци под формата на пъзел - Състезателите от отбора заедно сглобяват елементите на пъзела.

Състезанието беше спечелено от отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Ботевград, който се представи отлично и завоюва максималния брой точки. На учениците от отбора им предстои явяване на областен етап на викторината, който ще се проведе през месец април.

Галерия снимкиНазад