Националният фестивал „Златни нишки“ ще се проведе на 25 септември

20 Септември 2022 Прочетена 165
Националният фестивал „Златни нишки“ ще се проведе на 25 септември

            Новата дата, на която ще се проведе тазгодишното издание на Националния фестивал „Златни нишки“ в село Трудовец е 25 септември /неделя/.

            Инициативата събира на една сцена танцови състави, школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и песни и както обикновено е с конкурсен характер. Класирането е в три категории: първа – детски танцови състави – деца до 14 год.; втора – юношески танцови състави – деца над 14 год.; трета – школи и клубове за изучаване на български фолклорни хора – без възрастови ограничения.

            Групите изпълняват по два танца или по две хора, в зависимост от категорията, в която участват. Първото изпълнение трябва да бъде от фолклорната област, от която е групата, а второто – по избор.

            В раздел „Народни песни“ право на участие имат индивидуални изпълнители, певчески групи за автентичен фолклор, народни хорове. Класирането е в две възрастови групи – до 18 години и над 18 години.

            За класираните на първите три места ще има награди. Ще бъдат връчени още: награда на организаторите, осигурена от ФК „Варвари“; награда за най – стилен костюм; награда на Кметство Трудовец и наградата за цялостно представяне, която ще бъде осигурена от Община Ботевград.

            Заповядайте на 25 септември в 9:30 ч., когато започва Дефилето на участниците и в 10:15 ч. на площада пред кметството за откриване и начало на конкурсната програма.

            Фестивалният ден ще завърши с концерт на Представителен танцов ансамбъл „Стрешер“  - община Вършец.

            Нека заедно се насладим на магията, която носи българският фолклор!


Назад

Последни новини

Prev Next