Община Ботевград призовава „Да изчистим България заедно“ на 17 септември

14 Септември 2022 Прочетена 202
Община Ботевград призовава „Да изчистим България заедно“ на 17 септември

През 2022 година Световният ден на почистването на планетата, в който за шеста поредна година ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.

Родната кампания „Да изчистим България заедно“ традиционно е една от най – активните в света и тази есен Община Ботевград отново се включва в нея. Изданието през 2022 година е под наслов „Подай ръка на природата“ и цели да пробуди личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, за бъдещето и възпитанието на децата.

Община Ботевград Ви приканва да станете част от доброволците и на 17 септември заедно да изчистим замърсените обществени площи по родните ни места. Организирайте своите близки и приятели в инициативна група по почистване, съберете отпадъците в чували и ги оставете на видно място. Община Ботевград ще има грижата те да бъдат натоварени и извозени, след като сигнализирате на тел. 0879 496144 до 16:00ч.

Ръководството и служителите на общината ще се заемат с почистването на силно замърсения пътен участък между Ботевград и Врачеш. Към момента състоянието му е такова, поради минаващия от там тежкотоварен трафик. С цел предотвратяване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци Община Ботевград ще постави контейнери и табели, около местата, където се спира. Предвижда се и поставянето на камери за видеонаблюдение, както и глоби за нарушителите.

Нека да подадем ръка на природата и да изчистим България заедно на 17 септември, след което целогодишно да поддържаме постигнатото!


Назад

Последни новини

Prev Next