Иван Гавалюгов спечели приза в категория „Инвестиции и работни места“ на конкурса „Кмет на годината 2018“

16 Ноември 2018 Прочетена 480
Иван Гавалюгов спечели приза в категория „Инвестиции и работни места“ на конкурса „Кмет на годината 2018“

      На официална церемония в Националния дворец на културата в София, кметът на Обшина Ботевград г-н Иван Гавалюгов получи награда „Кмет на годината 2018”, в категория „Инвестиции и работни места“ за средна община. Призовете в категорията връчи Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Наградата се присъжда за високата оценка от гласовете на гражданите на общината в онлайн класацията, проведена от началото на месеца.

За отличните икономически условия в общината спомага близостта до столицата и главните пътни артерии АМ Хемус и Главен път Е-79, както и предимно младото население в трудоспособна възраст. Големите производители в общината и през тази година продължават реализирането на нови инвестиционни проекти, с които увеличават работните места и капацитета си. Нивата на безработица са трайно под 5%, като се осигуряват работни места и за жители на съседните общини. Община Ботевград инвестира усилено средства и в подобряване на инфраструктурата в областта на образованието и здравеопазването, като задължителна мярка за задържане и привличане на млади хора в общината.

През 2018г. бе разработен и реализиран отделен интернет портал: investinbotevgrad.com на български и английски език, съдържащ подробна информация, необходима за прединвестиционните проучвания на всеки потенциален инвеститор. През есента общината стана пълноправен член на Международната търговска камара "Пътя на коприната", като това разширява потенциала за бъдещи международни инвестиции в региона.

Това е втората награда, с която кметът г-н Иван Гавалюгов е отличен в престижния конкурс „Кмет на годината“. През изминалата година той получи приз в категория "Иновации, наука и образование".

На церемонията присъстваха още: еврокомисарят Мария Габриел, министърът на туризма Николина Ангелкова, омбудсманът на Р. България Мая Манолова, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний и др.

В шестото издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, участваха всички 265 общини в страната, които се състезаваха в общо 10 категории.

Конкурсът „Кмет на годината“ е инициатива, която стартира в България през 2013 година. След национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници в страната.

 

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next