НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА ВИКТОРИНА ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА – ОБЛАСТЕН КРЪГ

25 Април 2024г. Прочетена 264
НАЦИОНАЛНА УЧЕНИЧЕСКА ВИКТОРИНА  ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ“ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА – ОБЛАСТЕН КРЪГ

          Вчера, 24.04.2024г., се проведе областен кръг на Националната ученическа викторина по безопасност на движението- „Да запазим децата на пътя“. Домакин на изявата беше ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград.

 

Целта на провеждането е изграждане  на умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя.

Класирането е отборно. Всеки отбор се състои от  ученици  от 5,6 и 7 клас. Областното състезание се организира и проведе съвместно от : СБА, БЧК, РУ на МВР-Ботевград и община Ботевград.

В състезанието участваха два училищни отбори, победители в общинските състезания: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград и  Първо основно училище „Васил Левски“- гр. Костинброд.

 Викторината се проведе в три кръга: I кръг -  Решаване на тест-листовка, II кръг – Викторина, III кръг – Практическо задание  с включени: тест за установяване на повреди по велосипед ,тест за ситуация за оказване на долекарска помощ и сглобяване на 4 пътни знаци под формата на пъзел.

Победител в състезанието стана отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Ботевград. Те ще се явят на национален етап на викторината в гр. Сунгурларе на 14 и 15 следващия месец.

И двата отбора получиха медали и купи, грамоти за участие  и  индивидуални подаръци от БЧК, училището-домакин и община Ботевград.

Галерия снимкиНазад

Последни новини

Prev Next