Крепост „Боженишки Урвич“ посреща участници и зрители на „Приключенски многобой“ на 10-ти септември

09 Септември 2022 Прочетена 353

На 10-ти септември /събота/, средновековна крепост „Боженишки Урвич“ ще бъде домакин на „Приключенски многобой – Ботевград 2022“. Събитието се организира за трета година от Община Ботевград и ОП „Туризъм. В игрите ще се включат 72-ма участници, разпределени в 12 отбора, всеки съставен от по 6-ма играчи. 

 

В рамките на деня са предвидени два старта. Първите 6 отбора ще стартират в 10:00 часа, а вторите 6 отбора – в 14:00 часа. Сборният пункт за участниците е на Урвишка поляна - 30 минути преди официалните стартове. 

 

Отборите ще премерят сили в подготвените предизвикателства, които включват: стрелба с лък, скално катерене, спускане по скални отвеси в района на крепостта, задачи свързани с ориентиране, логически загадки и творчески предизвикателства. 

 

Съботният ден гарантира адреналин и емоции не само за участниците, но и за публиката, която ще подкрепя и окуражава своите фаворити. Зрителите могат от непосредствена близост да проследят съревнованията между отборите и да допринесат за незабравимата атмосфера. 

 

Всички желаещи могат да се подкрепят с храни и напитки, които ще се предлагат през целия ден в Общинска почивна база „Урвич“.


Назад