Арена Ботевград

Арена Ботевград Арена Ботевград е многофункционална спортна зала с капацитет от 4 500 седящи места, която може да се използва както за спортни, така и за други събития, които не са свързани със спортни цели - концерти, изложения и др. Залата е собственост на Община Ботевград и се използва от местния баскетболен отбор БК Балкан. Изградена е за по-малко от две години и е официално открита на 29 март 2014 г.

Арена Ботевград разполага с 4 500 седящи места и предоставя терен за републикански и международни спортни събития. В нея ще могат да се практикуват девет вида спорт.

Игралното поле е с размери 24/44 м и е покрито с разглобяем дървен под - Speed Lock S20, лицензиран продукт на лидера в производството на спортни настилки - Tarket, Германия. Разглобяемостта на настилката позволява безопасното използване на залата за събития с неспортен характер като концерти, изложения и други светски събития. Осигурена е възможност да се монтира допълнително сглобяема сцена. Капацитетът при концерти е 2 000 седящи места.

Спортното оборудване е производство на една от най-известните в тази област фирми - Schelde, в частност баскетболен кош Super Sam 325 и електронно информационно табло Bodet (Франция). Седалките за трибуните са сгъваеми, от негорима пластмаса, отговарящи на високите изисквания за ергономичност и удобство.

Съоръжението се намира на комуникативно място в града, а основният пешеходен подход се от север, откъм улица "Захари Стоянов", през площадно пространство с фонтан, алеи с пейки и зелени площи. Сградата е с компактна изчистена форма, развита на четири функционални нива. Kонструкцията й е смесена монолитна, стоманобетонова, скелетна със стоманобетонови шайби.

Назад